donderdag 23 januari 2014

4 JAAR VAN STANK EN LAWAAI OVERLAST TEELING PETFOOD VEENWOUDEN BV

De vreselijke overlast veroorzaakt door Teeling petfood Veenwouden BV gevestigd in het dorp Feanwâlden / Veenwouden houd nu al vier jaar aan. Deze fabriek is gevestigd in de bebouwde kom van het dorp pal tegen de privé bewoning aan. Je zou mogen verwachten dat dit bedrijf zich er terdege van bewust is dat zij hier een verantwoordelijkheid hebben, deze verantwoordelijkheid lijken zij niet te willen of te kunnen nemen. De alles overheersende stank en het zeer storende lawaai waarmee Teeling de omgeving vervuilt blijft onverminderd doorgaan. Dit bedrijf neemt geen verantwoordelijkheid en schijnt schijt te hebben aan het dorp en zijn bewoners.
Je zou dan ook mogen verwachten dat het college van de gemeente Dantumadiel / Dantumadeel er alles aan zou doen om dit bedrijf te bewegen om de zaken op te lossen, het lijkt er niet op dat de gemeente in staat is om dit ernstige probleem aan te pakken.
Ondanks uitspraken van Burgemeester en Wethouder die ook de problemen onderkennen is er op dit moment geen handhaving traject. Ook na nadrukkelijk uitleg en beloftes aan de gemeenteraad van Dantumadiel wordt er op dit moment dus niets maar dan ook niets gedaan aan de aanhoudende overlast, mooie praatjes van zo'n burgemeester, loze praatjes.
Ondanks toegegeven problemen met dit bedrijf en beloofde maatregelen die een oplossing zullen bieden, beloftes van een strenge handhaving is er tot op de dag van vandaag niets van terecht gekomen.
Dit kun je bijna niet anders omschrijven als bestuurlijke onkunde, een Burgemeester die niet in staat is zijn taken en verantwoordelijkheid tegenover burger en gemeenteraad te nemen, schokkend.
Er is veel te veel mis gegaan met de vergunningen, dit is de gemeente zeker aan te rekenen.
Wij hopen van harte dat de gemeenteraad dit niet accepteert en zal ingrijpen, het wordt tijd dat Teeling maar ook het college een halt wordt toegeroepen.
De gemeenteraadsverkiezingen zijn dit jaar, op welke partij moeten wij nu gaan stemmen? Welke partij heeft in de afgelopen jaren nu echt iets voor de burger gedaan, alleen het CDA heeft nog een poging gedaan om het college te bewegen de problemen met Teeling petfood op te lossen, toen de rest van de raad niet meeging en de uitleg van de Burgemeester hebben geaccepteerd, hebben ook zij zich schijnbaar van de zaak terug getrokken. Het vertrouwen van de gemeenteraad richting de Burgemeester dat deze handhavend zou optreden en de problemen zouden worden opgelost lijkt nu dan ook misplaatst. Als burger zou je al het vertrouwen in een Burgemeester wethouders en ook de gemeenteraad volledig verliezen!