donderdag 13 februari 2014

TUSSENUITSPRAAK RAAD VAN STATE GEMEENTE DANTUMADIEL


De Raad van State heeft woensdag 12 februari een tussenuitspraak gedaan in het hoger beroep van bewoners tegen de gemeente Dantumadiel in de vergunningverlening aan Teeling petfood Veenwouden BV.
De rechtbank geeft hiermee de gemeente Dantumadiel de mogelijkheid om maatwerk te verbinden en zo het geschil tot een eind te brengen. Belangrijkste punt is dat het college in de nieuwe situatie van 2011 (nieuwe gaswasser) heeft geweigerd om de nieuwe veel kleinere geurcontour toe te voegen aan de vergunning. Nu is gebleken dat de nieuwe apparatuur de overlast niet heeft weggenomen en niet het beloofde geur verwijdering rendement van 85% haalt. Met deze tussenuitspraak geeft de Raad van State dus nu het college de mogelijkheid om het een en ander te herstellen.
Wij hopen van harte dat het college van de gemeente Dantumadiel nu eindelijk zijn halsstarrige trotse houding laat varen en verstandig wordt en de aanpassingen gaat doe. dit zou de mogelijkheden om goed te handhaven en Teeling flink aan te pakken enorm vergroten!
Dan kunnen de omwonenden eindelijk verlost worden van de enorme stank en lawaai overlast!
Gaat het college zijn taak om woongenot, gezondheid en veiligheid van zijn inwoners nu eindelijk serieus nemen?
Wij wachten gespannen af!
Hieronder vind U de link naar de uitspraak:

http://www.raadvanstate.nl/uitspraken/zoeken-in-uitspraken/tekst-uitspraak.html?id=77748&summary_only=