woensdag 8 mei 2013

STANK EN LAWAAI OVERLAST TEELING PETFOOD VEENWOUDEN BV AL VOOR HET VIERDE JAAR

Best mensen,
wij hebben bewust een tijd niets gepost op deze Blog.
Om de eenvoudige reden dat wij verwacht hadden dat Teeling petfood ondertussen een oplossing voor de overlast had gevonden en een eind had gemaakt aan de asociale stank en lawaai hinder /overlast waar zij de woonomgeving nu al voor het vierde jaar mee belagen. NIETS IS MINDER WAAR
De overlast gaat onverminderd door, ondanks dat er middels een onafhankelijk onderzoek onomstotelijk is aangetoond dat Teeling petfood NIET voldoet aan de eisen van de vergunning.
Er wordt simpel weg een te hoge concentratie vervuilde lucht de omgeving ingeblazen (gezondheid?). Ook het lawaai lijkt eerder toegenomen dan afgenomen.
Keer op keer worden afspraken schijnbaar niet nagekomen en is er van een oplossing nog steeds geen sprake.
Wat mankeert er toch aan Teeling petfood? Waarom duurt dit maar voort? Wordt er weer een zomer verpest door dit bedrijf? Als er een verkiezing zou zijn voor bedrijven die schijnbaar schijt hebben aan de regels en geen enkel respect tonen tegenover de omwonenden denken wij dat Teeling petfood een grote kanshebber zal zijn voor de overwinning. 
Ondanks mooie beloftes van het college van de gemeente Dantumadiel heeft deze de oplossing voor deze ernstige vorm van overlast nog niet weten af te dwingen bij Teeling petfood. In het voorjaar van 2011 riep de wethouder: het is nog voor de zomer opgelost. Dus zomer 2011 zou het opgelost zijn, wij staan voor de zomer van 2013, dus twee jaar later na deze mooie beloftes. Is er een oplossing? Verre van dat! De schijnbare onwil van Teeling petfood en de schijnbaar volledige onkunde van de gemeente Dantumadiel zijn ronduit stuitend. Wat kan de reden zijn dat Teeling petfood dit probleem niet onder controle krijgt? Het zal wel weer ouderwets om geld gaan, wij hebben nu niet het idee dat het zo goed gaat met dit bedrijf.
Ondertussen gaat de ellende gewoon door en zitten de omwonenden te wachten totdat zij eindelijk hun woongenot terug krijgen en de zorgen over de gezondheidsrisico's achter zich kunnen laten. Gewoon weer kunnen genieten van woning en tuin.
Als Teeling petfood Veenwouden BV er voor kiest om zich binnen de bebouwde kom te vestigen, direct tegen privé woningen aan moeten zij hun verantwoording tegenover de omgeving nemen! De kwetsbare omgeving zou voor het college van de gemeente Dantumadiel toch reden genoeg moeten zijn om Teeling petfood kei en keihard aan te pakken!
DE BEWONERS ZIJN ONDERTUSSEN DE GROTE VERLIEZERS.......