donderdag 17 januari 2013

OVERLAST STANK EN LAWAAI TEELING PETFOOD VEENWOUDEN BV HET VIERDE JAAR IN / GEMEENTE DANTUMADIEL SCHIJNBAAR INCOMPETENT IN HANDHAVING EN OPLOSSING


Beste mensen, wij zijn nu het vierde jaar in gegaan met de aanhoudende asociale overlast veroorzaakt door Teeling petfood Veenwouden BV.
Dit bedrijf blijft maar doorgaan met het vervuilen van de woonomgeving met hun stank en lawaai.
Middels een onafhankelijk geuronderzoek is onomstotelijk bewezen dat Teeling te veel vervuilde lucht de omgeving inblaast. Ook aan het lawaai is nog steeds niets gedaan.
Teeling blijft maar doorgaan met het teveel fijn stof, bacteriën, schimmels en toxinen de lucht in te blazen.
Al de mooie praatjes van Teeling zijn op niets uitgelopen. Dit bedrijf heeft maar één doel: geld verdienen! De inwoners van Feanwâlden, met name de direct omwonenden kunnen wat Teeling aangaat schijnbaar verrekken! Deze situatie is gewoon stuitend te noemen.
Je zou verwachten dat het college van de gemeente Dantumadiel nu wel eindelijk eens hard gaat optreden en per direct een einde maakt aan deze praktijken. Het handelen van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dantumadiel laat anders zien. Je kunt het niet anders noemen dan een “slappe hap” wat hier in het college zit. Het handelen en de aanpak van de afgelopen jaren roepen vragen op, wat is het belang van de Burgemeester om dit op deze manier al jaren te laten aanmodderen! Het woongenot, gezondheid, luchtkwaliteit en leefbaarheid van omwonenden schijnt het college geen bal te schelen. Het is ronduit stuitend te noemen. Het handelen en de aanpak van deze Burgemeester zijn minimaal partijdig te noemen en het schijnt dat de burger van ondergeschikt belang is! Schokkend en stuitend om te moeten constateren dat de gemeente Dantumadiel totaal incompetent lijkt in het handhaven van deze fabriek. Uitermate verontrustend is dan ook dat Den Haag nog meer taken naar de gemeentes schuift. De gemeente Dantumadiel is niet eens in staat om de bestaande taken uit te voeren, handhaven op een bedrijf als Teeling petfood Veenwouden BV lijkt voor dit college een brug te ver.
Het is stuitend, schokkend en asociaal dat deze enorme overlast veroorzaakt door Teeling petfood Veenwouden BV nu het vierde jaar in is gegaan en dat het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dantumadiel maar geen goede aanpak laat zien.
Al jaren zijn wij nu bezig, het heeft de gemeenschap al ettelijke tonnen euro’s gekost en gaat zeker de komende jaren nog vele tonnen euro’s kosten! In een tijd van bezuinigingen ronduit schokkend.
Het is toch van de zotte dat ambtenaren van de afdeling handhaving zelf al aangegeven hebben dat de gemeente geen goede kennis in huis heeft om dit goed aan te pakken, maar wel gewoon door modderen en vooral proberen om bestuursrechtelijk buiten schot te blijven!
Burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel geef nu eindelijk eens toe dat U deze situatie minimaal onderschat heeft en dat U de afgelopen jaren keer op keer forse steken heeft laten vallen, de belangen van Uw inwoners ernstig heeft geschaad met Uw aanpak.
Neem nu eindelijk Uw verantwoordelijkheid!