dinsdag 21 augustus 2012

OVERLAST TEELING PETFOOD VEENWOUDEN BV SYMBOOL VOOR INCOMPETENTIE / ONKUNDE GEMEENTE DANTUMADIEL?


Het is alweer een tijd geleden dat deze blog is bijgewerkt, wat kunnen wij op dit moment melden:
De stank en lawaai overlast veroorzaakt door Teeling petfood veenwouden bv houd nu al bijna drie jaar aan. Ondertussen heeft de gemeente Dantumadiel op laste van de rechters van de Raad van State een geur en geluid onderzoek gedaan. Helaas zijn van deze beide onderzoeken nog geen resultaten bekend!
Ondertussen wordt de woonomgeving nog steeds geconfronteerd met het lawaai en de stank van deze fabriek.
Op 19 juli 2012 is er in Assen weer een zaak voor de rechters gebracht aangaande de vergunning die verleend is aan Teeling petfood. Belangrijkst strijdpunt is nog steeds de geurcontour (gebied waarbinnen er uitstoot mag worden waargenomen). In de aanvraag voor de nieuwe vergunning van Teeling petfood heeft deze aangegeven dat met de gaswassers een geurgebied zou ontstaan die zo klein is dat deze op tekening niet kon worden aangegeven. Dit houdt zoveel in dat er buiten de hekken van het fabrieksterrein dus geen stank mag zijn, dus geen vieze brokkenlucht maar ook geen chemische stank die momenteel nog steeds in een groot gebied zijn te ruiken. Hopelijk doet de rechtbank snel uitspraak en wordt de geurcontour definitief vastgesteld.
Waarom de tekst boven dit bericht: OVERLAST TEELING PETFOOD VEENWOUDEN BV SYMBOOL VOOR INCOMPETENTIE / ONKUNDE GEMEENTE DANTUMADIEL?
Je kunt toch bijna niet anders meer denken dat de gemeente Dantumadiel incompetent is in het handhaven van Teeling petfood. Het college van Burgemeester en wethouders zijn er in de afgelopen drie jaar niet in geslaagd om een eind te maken aan de extreme overlast. Hiermee falen zij enorm in het beschermen van het milieu, woongenot en gezondheid van hun eigen burgers!
Ook toen Teeling petfood nog geen huurder was van deze locatie en het nog Viando petfood was schijnt het dorp en zijn inwoners met regelmaat geklaagd te hebben over overlast en hinder veroorzaakt door dit bedrijf. Ook in het verleden heeft de gemeente Dantumadiel en dus het college geen goede aanpak laten zien en het bedrijf schijnbaar zoveel ruimte gegeven om gewoon door te gaan met deze overlast! Op zijn minst opmerkelijk te noemen maar je mag bijna wel stellen dat er schijnbaar een overtuigende partijdigheid is wat betreft deze fabriek. Burgemeester en Wethouders hebben in het verleden er alles aan gedaan om het bedrijf zo veel als mogelijk ruimte te geven om op dezelfde manier door te gaan, door de vergunningen te versoepelen! Tegen elk belang van de omwonenden in!
Zodra er meer bekend is over de onderzoeken die zijn gedaan en als er uitspraak is gedaan door de rechtbank Assen zullen wij dit melden via deze Blog.
Ondertussen roepen wij de inwoners van Feanwâlden op om bij overlast een klacht in te dienen bij de gemeente Dantumadiel.
Ook hopen wij dat een hogere overheid de gemeente Dantumadiel en het handelen van Burgemeester en wethouders gaat onderzoeken!
Het is toch van de zotte dat dit probleem al zoveel jaar aanhoud!