maandag 6 december 2010

overlast teeling petfood en gemeente dantumadiel / dantumadeel

Na de informatie avond van 16 november 2010 georganiseerd door de gemeente Dantumadiel en het ‘Ronde tafel gesprek’ van 23 november 2010 met de Gemeenteraad, het College en Teeling petfood het volgende:
Het is voor ons als comité overlast teeling petfood nog steeds niet duidelijk wat de Gemeente en Teeling petfood Veenwouden BV gaan doen aan de vragen en zorgen die zijn uitgesproken aangaande de uitstoot van de fabriek en de samenstelling daarvan. De zorg blijft natuurlijk het fijn stof maar ook de mogelijke aanwezigheid van schimmels en bacteriën die vrij de omgeving worden ingeblazen.
Ook de klachten over geluidshinder worden tot op heden nog steeds door Teeling petfood en de gemeente Dantumadiel / Dantumadeel genegeerd. Het is voor de direct omwonenden overduidelijk dat de fabriek met de week meer lawaai veroorzaakt.
Je mag toch al bewoners verwachten dat een bedrijf als Teeling petfood Veenwouden BV, die binnen de bebouwde kom van ons dorp is gevestigd, volgens een moderne vergunning en strenge eisen moet werken. De vergunning veleend door de gemeente waarmee Teeling nu produceert kunnen wij wel een ‘natte krant’ noemen, in deze zeer soepele vergunning wordt de woon / leefomgeving niet beschermd, ook voor de toekomst brengt dit risico’s met zich mee, er zijn geen controle middelen opgenomen binnen de oude vergunning.
Het is weer een mooi staaltje van een gemeente en een fabrikant die onderling de zaken wel even zullen regelen, de belangen van de bewoners worden ondergeschikt gesteld, alles voor de werkgelegenheid?
Als je een bedrijf, dat er zelf voor gekozen heeft een failliet bedrijf ( Viando ) dat gevestigd is pal in de woonkern over te nemen, zoveel ruimte geeft als gemeente zullen zij die zeker benutten met alle gevolgen voor de inwoners ten spijt.
In deze tijd zou een bedrijf als teeling petfood zich nooit kunnen vestigen direct aan de achtertuin van inwoners, het wordt als niet wenselijk gezien om dit type bedrijf in een woonkern te plaatsen, dat het bedrijf er nu eenmaal zit mag toch niet betekenen dat deze zich niet hoeft aan te passen aan een moderne vergunning.
GEMEENTE DANTUMADIEL EN TEELING PETFOOD NEEM UW VERANTWOORDELIJKHEID !!!!!
DRAAG ZORG VOOR DE GEZONDHEID EN WOONGENOT VAN DE INWONERS!!!!!!